Kirjoitukset

13 tammikuun, 2023
Itse pääsen lomalla parhaiten irti arjen pyörityksestä, kun maisemat, arki tai kulttuuri vaihtuu. Uusissa olosuhteissa myös suhde aikaan muuttuu ja tuntuu, että on ollut pidempään poissa kotoa, kuin todellisuudessa onkaan. Matkalla olemisen kokemus on kaikille omanlainen, riippuen siitä missä parhaiten rentoutuu ja mistä tekemisestä saa energiaa. Mitä haluat matkustamisesta itsellesi saada; seikkailuja, uusia kokemuksia ja elämyksiä, uusia ystäviä tai rauhaa ja rentoutumista. Matkailu tuo myös uutta perspektiiviä elämään ja muokkaa meitä ihmisinä. Joskus on hyvä mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle, uudet ja erilaiset kokemukset myös kasvattavat meitä. Kun tekee asioita jotka ovat kiinnostavia se luo aina hyvinvointia elämään.
13 tammikuun, 2023
On hyvä miettiä mitkä huolenaiheet ovat sellaisia, joita kannattaa murehtia. Maailman ja kotimaan tilanteista uutisoidaan valtavasti ja jatkuvasti meitä kaikkia huolestuttavia asioita. Olisi hyvä miettiä onko asia sellainen, mihin voit vaikuttaa ja jos voit, niin mitä voit tehdä asioiden hyväksi? Olisiko sen tekeminen järkevää? Kuinka todennäköistä näiden asioiden toteutuminen on ja niiden vaikutus omaan elämääsi? Turhien huolien vatvominen rasittaa mieltä ja vaikuttaa usein myös uneen eikä murehtiminen vie asioita eteenpäin. Huolehtiminen voi kertoa myös siitä, että asia on sinulle tärkeä ja merkityksellinen. Kun tunnistat sellaiset huolet, ne on hyvä pyrkiä ratkaisemaan, silloin kun se on mahdollista.
13 tammikuun, 2023
Millaisen tarinan kerroit omasta viime vuodestasi? Mitä tapahtui ja mihin aikasi kului, mitä teit ja millä mielellä muistelet edellistä vuotta? Mitä haluat kirjoittaa alkaneesta vuodesta? Mitä asioita haluat vahvistaa? Millaista haluat elämäsi olevan ja millaisia asioita siihen sisältyy? Mieti millaisista asioista haaveilet ja mistä unelmoit viime vuonna. Voit miettiä mitkä asiat antava sinulle voimaa ja ovat sellaisia, jotka koet omaksesi ja mitä niistä haluat jatkaa ja mitä taas et. Kaikkea ei voi eikä kannata suunnitella etukäteen. Elämälle ja yllätyksille on hyvä jättää pelivaraa ja elää hetki ja päivä kerrallaan.
Lataa lisää, odota hetki

Aikaisemmat kirjoitukset

Ratkaisukeskeiseen terapiaan et tarvitse lähetettä tai lääkärissä käyntiä. Tule juttelemaan kuin isosiskolle tai ystävälle!

Terapeutti Anne Kallio

Tarjoamani palvelut

Sinulle

Lyhytterapiaa

Pareille

Lyhytterapiaa

Työelämä ja

Hyvinvointivalmennus