Blogi

Julkaistu 05/12/2023

Joulun Taikaa Itsetuntemuksen Kautta

Joulun moninaisuus on kuin värikäs mosaiikki, jossa jokainen pieni pala muodostaa kokonaisuuden. Ymmärrän, että juuri tämä monimuotoisuus tekee joulusta niin merkittävän ja samalla haastavan ajan monille.

Ensinnäkin, haluaisin rohkaista sinua tutkimaan omia odotuksiasi ja toiveitasi joulun suhteen. Minkälainen joulu olisi sinulle merkityksellinen? Onko se rauhallinen hetki itsesi kanssa, läheisten ympäröimänä vai jotain aivan muuta? Joulun taika voi piillä juuri niissä pienissä hetkissä, joita itse arvostat ja kaipaat.

Toiseksi, pohdi myös niitä tunteita, joita joulu herättää. On täysin normaalia kokea monenlaisia tunteita samaan aikaan – iloa, surua, kiitollisuutta, ehkäpä myös ahdistusta. Tunnista nämä tunteet ja anna itsellesi lupa tuntea ne. Joulu ei ole mustavalkoista, vaan se heijastaa elämän monimuotoisuutta.

Kolmanneksi, on hyvä pohtia, miten voit löytää tasapainon joulun odotusten ja todellisuuden välillä. Paineet voivat usein johtua ulkoisista odotuksista, mutta on tärkeää muistaa, että voit itse määritellä sen, millainen joulu sinulle on merkityksellinen. Voitko löytää tapoja lieventää stressiä ja löytää iloa juuri niistä asioista, jotka tuovat sinulle todellista tyydytystä?

Lopuksi, muista olla armollinen itsellesi. Jokainen joulu on uusi mahdollisuus oppia itsestään ja löytää uusia tapoja juhlistaa tätä aikaa. Älä pelkää avata sydäntäsi ja jakaa niitä tunteita, joita kohtaat.

Toivotan sinulle valoa ja lämpöä tämän joulunajan keskellä.

Lämpimin terveisin Anne

Terapeutti Anne Kallio

Tule helposti juttelemaan!

Tutustu terapeutti Anne Kallioon

Tarjoamani palvelut

Sinulle

Lyhytterapiaa

Pareille

Lyhytterapiaa

Työelämä ja

Hyvinvointivalmennus