Blogi

Julkaistu 14/06/2024

Kesäterapiaa ja terapiaa: Mitä eroa ja miksi molempia tarvitaan

Kesän tullen monet meistä kaipaavat rentoutumista, irtautumista arjen rutiineista ja tilaisuutta nauttia auringosta ja luonnosta. Tällöin puhutaan usein ”kesäterapiasta”. Mutta mitä kesäterapia oikeastaan on, ja miksi se ei riitä korvaamaan oikeaa terapiaa?

Kesäterapia voi tarkoittaa monenlaisia rentouttavia ja virkistäviä aktiviteetteja, joita harrastetaan kesäisin. 

Kesäterapia perustuu siihen ajatukseen, että luonnossa oleminen ja kesän tarjoamat aktiviteetit edistävät mielen hyvinvointia. Tutkimukset ovatkin osoittaneet, että luonnossa oleminen voi vähentää stressiä, parantaa mielialaa ja lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kesäterapia tarjoaa loistavia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja mielen virkistämiseen kesäkuukausina. Se voi toimia hyvänä lisänä ja tukena kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. 

Kuitenkin, kun kyseessä ovat mielen haasteet, on terapia korvaamaton apu. Oikea terapia tarjoaa syvällistä ja yksilöllistä tukea, joka auttaa käsittelemään elämän haasteita ja parantamaan psyykkistä hyvinvointia pitkäkestoisesti.

Joten nauttikaamme kesästä☀️ja sen tarjoamista iloista, mutta muistakaamme myös huolehtia mielenterveydestämme  terapian keinoin, tarvittaessa.💚

Terapeutti Anne Kallio

Tule helposti juttelemaan!

Tutustu terapeutti Anne Kallioon

Tarjoamani palvelut

Sinulle

Lyhytterapiaa

Pareille

Lyhytterapiaa

Työelämä ja

Hyvinvointivalmennus